Wie is

Mijn naam is Belinda van de Ruit, ik ben in 1969 geboren en in 1994 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit van Leiden.Vervolgens heb ik de post-doctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd en mij verder gespecialiseerd in Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Schematherapie.

belinda_psycholoog

Deze vormen van therapie spreken mij het meest aan, omdat ze goed zijn onderzocht, effectief zijn en elkaar goed aanvullen. Ik heb de afgelopen jaren ruime werkervaring opgedaan binnen de GGZ, verslavingszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en daarbij gewerkt met allerlei soorten klachten en problemen. Naast de behandeling van veel voorkomende psychische klachten ben ik gespecialiseerd in traumaverwerking.

Vanuit mijn enthousiaste, gelijkwaardige en directe maar betrokken houding, wil ik u graag helpen om meer inzicht in uzelf te krijgen, uw klachten te laten verminderen en meer voldoening uit het leven te halen. Door de kleinschaligheid en flexibiliteit van een eigen praktijk kan ik mij geheel richten op uw hulpvraag en de persoon achter de klacht.